Civilion is hét opleidingsinstituut voor de opleiding Civiele Techniek deeltijd.

Civiele Techniek deeltijd

Voltijd of deeltijd?

Als je Civiele Techniek wil studeren op hbo-niveau kun je kiezen om deze in voltijd of deeltijd te volgen. Bij een voltijdstudie ligt de nadruk op leren op school. Naast je colleges loop je gedurende je opleiding een paar stages waarbij je ervaring in het werkveld op doet. Veel voltijdstudenten hebben een bijbaan. Deze is echter meestal niet gerelateerd aan de opleiding die wordt gevolgd. Veel studenten die voor een voltijdstudie kiezen hebben hun havo- of vwo-diploma behaald.

Bij een hbo deeltijdstudie ligt de nadruk op leren in de praktijk. Je werkt in het vakgebied van je opleiding en volgt daarnaast colleges. Veel deeltijdstudenten hebben al een vooropleiding afgerond in een soortgelijke richting op mbo-niveau. Ook is deeltijd studeren geschikt voor medewerkers die al een paar jaar in het bedrijfsleven werken en hun kennis willen verdiepen. Bij een deeltijdstudie ontvang je salaris en ben je een vaste collega in het bedrijf. Je krijgt hierdoor vaak veel verantwoordelijkheden waardoor je een goede werkervaring opbouwt.
Na een succesvolle afsluiting van een vierjarige hbo-opleiding (voltijd of deeltijd) heb je je bachelordiploma behaald.

Civiele Techniek Deeltijd

Civilion biedt de opleiding hbo Civiele Techniek deeltijd aan. Bij deze opleiding werk je vier dagen per week en volg je één dag per week college. Omdat de opleiding een exclusieve samenwerking is tussen kennis- en opleidingsinstituut Civilion en de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen), volg je de colleges op de HAN in Arnhem.  Civilion zorgt ervoor dat je les krijgt van de beste specialisten uit het bedrijfsleven, in hun specifiek vakgebied. De generieke vakken worden verzorgd door docenten van de HAN. Studenten van deze opleiding zijn werkzaam bij civiele aannemersbedrijven, ingenieursbureaus of de overheid. Heb je nog geen werkplek? Dat is geen probleem. Civilion heeft een groot landelijk netwerk en bemiddelt jou naar een werkplek.

Heb je vragen over de opleiding civiele techniek deeltijd? Neem dan contact met ons op.