AD Civiele techniek

HBO

Solliciteren share

De voordelen op een rijtje

  • check_circle_outline Goed salaris

  • check_circle_outline Opleiding vergoed

  • check_circle_outline Baangarantie

  • check_circle_outline Groeimogelijkheden

  • check_circle_outline Persoonlijke lessen

Werken en Studeren

‚ÄčIn de twee jaar durende Associate degree-opleiding (afgekort AD) Civiele Techniek stomen we je klaar voor het (zelfstandig én in teamverband) werken aan complexe infrastructurele projecten. Dit doe je door te gaan werken en leren!

4 dagen werken, 1 dag school

Gedurende je opleiding werk je vier dagen in de week en volg je één dag per week college in Arnhem. De vaktechnische vakken worden gegeven door de beste specialisten uit het bedrijfsleven, ieder in hun eigen specifieke vakgebied. De generieke vakken worden verzorgd door docenten van de HAN, waarmee wij een exclusieve samenwerking hebben.

play_arrow

Werken bij:

Tijdens je opleiding werk je bij een civiel aannemersbedrijf, ingenieursbureau of overheid. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als (assistent) uitvoerder, werkvoorbereider, calculator of tekenaar / junior ontwerper. Wij zorgen voor een werkplek in jouw woonomgeving. Je krijgt een arbeidscontract voor 32 uur per week en volgt tegelijkertijd onze hbo-opleiding. Omdat wij jouw studie bekostigen, bouw je geen studieschuld op waardoor jij alle vrijheid in jouw loopbaan behoudt.

Farnaz (23), Dura Vermeer

"Na het behalen van mijn havodiploma NT ben ik de opleiding Medisch Beeldvormende Radiotherapeutische Technieken (MBRT) gaan volgen. Tijdens mijn stages ben ik erachter gekomen dat ik de uitdaging en variatie in mijn werk miste. Civiele Techniek trok snel mijn aandacht. De uitdagende projecten, diverse beroepen en combinatie van techniek en mensenwerk om samen tot een zichtbaar resultaat te komen, maakte mij enthousiast. De deeltijdstudie vanuit Civilion geeft mij een mooie kans om werk en studie te combineren. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om praktijkkennis op te doen. Van maandag t/m donderdag werk ik bij Dura Vermeer en op vrijdag volg ik colleges. Ik merk dat ik meer tijd in mijn studie moet steken omdat ik nog geen bouwachtergrond heb, maar dat heb ik er graag voor over."

Roan (21), GMB

''Na het afronden van mbo Infratechniek ben ik gestart met deze hbo deeltijd opleiding. Ik vind het heel prettig dat ik vanaf de start van de opleiding al meteen werkervaring opbouw. In het maatwerk van Civilion wordt de praktijk veel in kaart gebracht naast de theoretische stof die behandeld wordt. Dat maakt het voor mij erg toepasbaar in mijn werk.''

Michelle (37), Sweco

''Omdat ik niet toelaatbaar was voor de opleiding ben ik een Wiskunde- en Natuurkundetraject gaan volgen. Het niveau hiervan is vergelijkbaar met Wiskunde B en Natuurkunde van eind havo 5. Nadat ik beide examens met voldoendes afgerond had mocht ik starten bij Civilion aan de deeltijdopleiding, in combinatie met een werkplek op de ontwerpafdeling bij Sweco. Elke dag leer ik weer nieuwe dingen. Het leuke aan dit werk is dat je kan meedenken over de inrichting van Nederland. Je maakt iets dat zichtbaar is.''

Anton van Vliet, Directeur Civiele Technieken deBoer

''Het geeft energie om deze studenten zich te zien ontwikkelen.''

Hoe ziet je opleiding eruit?

De tweejarige AD-opleiding bestaat uit vier modules. Naast het vaste programma kies je iedere module een keuzevak. Hierdoor bepaal je zelf in welke onderwerpen jij je kennis vergroot. Je sluit ieder studiejaar af met een projectopdracht. Bij deze projectopdracht wordt opgedane theorie gekoppeld aan de praktijk. Je gaat met je projectgroep aan de slag met ontwerp, calculatie, werkvoorbereiding en realisatie. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om het bouwen van een brug, sluis of tunnel.

Deze opdrachten worden ontwikkeld, begeleid en beoordeeld door personen in het civiele bedrijfsleven in samenwerking met Rijkswaterstaat. Je ontvangt na deze opleiding zowel het AD-diploma Projectvoorbereiding en -realisatie als het branchediploma vanuit Bouwend Nederland en Civilion.

De vakken en projecten

Tijdens de vier modules maak je kennis met uiteenlopende vakken en projecten. Elke module duurt een half jaar. Per module is er een keuzevak. Hierdoor bepaal je zelf in welke onderwerpen jij je kennis vergroot.

Wiskunde
Geotechniek
Funderingstechnieken
Waterbouwkunde
Dijkverbetering
Communicatie
Uitvoeringstechnologie
Portfolio
Keuzevak
Wiskunde
Mechanica
Vloeistofmechanica
Wegontwerp
Bouwrijp maken
Communicatie
Nederlands
Uitvoeringstechnologie
Eindopdracht Uitvoeringstechnologie
Portfolio
Keuzevak
Railinfratechniek
Geotechniek
Infrastructureel ontwerpen
Integraal projectmanagement
Wegenbouw
Rioleringstechniek
Communicatie
Uitvoeringstechnologie
Keuzevak
Constructief ontwerpen
Integraal projectmanagement
Constructietechniek
Communicatie
Uitvoeringstechnologie
Eindopdracht Uitvoeringstechnologie

Toelating

Naast een voorliefde voor civiele techniek én een gezonde dosis werklust, kom je voor toelating in aanmerking met de volgende diploma’s:

  • Mbo-diploma niveau 4 infratechniek, bouwkunde of andere technische richting

  • Havo- of vwo-diploma profiel Natuur en Techniek

  • Havo- of vwo-diploma Natuur en Gezondheid, met Natuurkunde, NLT of O&O

  • Vwo-diploma Economie en Maatschappij, met Natuurkunde

Ben jij ervan overtuigd dat dit hét traject voor jou is, maar bezit je niet één van bovenstaande diploma's? De mogelijkheid bestaat alsnog deel te nemen aan de opleiding nadat je een toelatingsexamen succesvol hebt afgerond. De HAN biedt voorbereidende cursussen aan waarna je de toelatingsexamens wis- en/of natuurkunde kunt maken. Beide examens zijn op eind havo-5 niveau.
Wil jij weten welke examens voor jou van toepassing zijn? Neem dan contact met ons op.Over civilion

Civilion is 30 jaar geleden opgericht voor en door aannemingsbedrijven om ondersteuning te bieden op het gebied van werven, selecteren, coachen en opleiden van vakkundig personeel. Civilion is werken en leren op alle niveaus.

30

Jaar ervaring in opleiden

1.500

Afgestudeerde studenten

76

Aangesloten bedrijven

Deze opleiding is een samenwerking tussen Civilion en Hogeschool Arnhem/Nijmegen.

Aanmelden hbo

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Meer informatie?

Meld je aan en plan geheel vrijblijvend een (digitaal) intakegesprek in.
 

Meer informatie

Open dagen:

Meer weten over deze opleiding? Check hier de Open Dagen, beurzen en evenementen waar we je meer vertellen over de opleiding

Meld je aan zodat we klaar zijn voor jouw bezoek en alle informatie voor je klaar hebben liggen!

Aanmelden open dag

Karen Gevers

Talent Coach

Heb je een vraag? Onze collega's staan voor je klaar!

close

Karen

call +31651900530