Betontimmerman

MBO 2

Solliciteren share

De voordelen op een rijtje

  • check_circle_outline Goed salaris

  • check_circle_outline Opleiding vergoed

  • check_circle_outline Baangarantie

  • check_circle_outline Groeimogelijkheden

  • check_circle_outline Persoonlijke lessen

Werken en Leren

Civiele betonwerken zijn grote betonnen objecten zoals bruggen, viaducten, tunnels, windmolenparken en sluizen. Dat deze civiele kunstwerken staaltjes vakmanschap zijn, weet bijna niemand. Achter ieder project staan vaklieden, die deze spraakmakende kunstwerken bouwen.

Met dit leerwerktraject wordt jij die vakman! 

Na elke zes weken werken, volg je vier dagen theorie- en praktijklessen op het opleidingsinstituut van Civilion in ‘s-Hertogenbosch.

 

play_arrow

Jouw werkplek

Bij de erkende mbo-opleiding van Civilion ga je leren en werken tegelijk. Civilion zorgt voor een werkplek bij een van de bouwbedrijven in jouw woonomgeving. Daar krijg je een persoonlijke leermeester toegewezen die jou in de praktijk begeleidt.

Aleef (25), Mobilis

'' Het werk bevalt me erg goed. Samen met de ploeg maken we veel lol, maar zijn ook hard aan het werk en helpen elkaar. Het is even wennen om 05.00 uur je bed uit te komen en zo vroeg op pad te gaan. Vanuit Oss naar Amsterdam is wel een eindje, maar de voorman pikt ons op. De projecten zijn lekker afwisselend, Nu bij de Amstelstroombrug, straks bij de Singelgrachtgarage en al eerder bij de bij het viaduct in Veldhoven.''

Solimare (24), Hegeman Bouw & Infra

''Ik volg de opleiding tot betontimmervrouw. Er zijn veel dingen die ik nog niet had gezien en nu aan het leren ben. De heren hier zijn erg aardig en hebben veel geduld. Als jonge bouwvrouw wil ik alle dames adviseren om het vak te leren. Er zijn niet veel vrouwen die buiten in de bouw werken, maar als je het echt wil is geen vak te moeilijk.''

Dirk-Jan Teeuw, Algemeen Directeur Gebr. De Koning

''Vakmensen zijn de ziel van onze bedrijfstak, kom werken in de civiele techniek!''

Hoe ziet je opleiding eruit?

Per schooljaar kom je zeven keer naar het opleidingsintituut in 's-Hertogenbosch. Per keer volg je vier dagen scholing waarbij je zowel theorie- als praktijklessen krijgt. Woon je niet in de buurt van ’s-Hertogenbosch? Geen probleem, wij zorgen ervoor dat je kosteloos overnacht in een naastgelegen hotel. Zo start ook jij iedere schooldag heerlijk uitgerust!

Tijdens een scholingsweek volg je twee dagen theorielessen. De andere twee dagen ga je aan de slag in onze praktijkhal met de bouw van een bekistingswerkstuk. In onze enorme praktijkhal bootsen we de praktijk na met een systeembekistingsopstelling en bovenloopkraan! Iedere scholingsweek dagen we je uit met een iets moeilijkere opdracht, zo word jij de beste vakman die je kunt zijn!

Tekening lezen
Basiskennis beton
Planningen
Kostenbesef
Gereedschap & Maatvoering
Veiligheid en Milieu
Aanslaan en hijsen van lasten
Diverse praktijkwerkstukken
Bouwplaats-, bestek- en heiplan
Prefab beton
Bekisting voor fundaties
Bekisting vloeren en dekken
Eenvoudig vlechtwerk
Diverse praktijkwerkstukken

Toelating

Je wordt toegelaten met een vmbo-diploma tenminste niveau basisberoepsgericht of een entreeopleiding.
Ook als je geen afgeronde vooropleiding hebt, maar wel interesse, dan kan je toch reageren. Met behulp van een test wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn.Over civilion

Civilion is hèt opleidingscentrum binnen de Civiele Techniek, opgericht door aannemers uit heel Nederland.
Je combineert de mbo-opleiding van Civilion met een werkplek bij één van de beste aannemers. We bieden opleidingen aan op mbo niveau 2, 3 en 4, van leerling betontimmerman tot assistent uitvoerder. Kortom, geld verdienen en (om)scholing in een branche met toekomst!

30

Jaar ervaring in opleiden

1.500

Afgestudeerde studenten

74

Aangesloten bedrijven

Deze opleiding is een samenwerking tussen Civilion en het SOMA College.

Aanmelden mbo

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Dagje meelopen?

Civilion organiseert het gehele jaar activiteiten om jou de wereld van civiele techniek te laten zien. Elke week is er een meeloopdag in ‘s-Hertogenbosch.

Meld je aan

Ester van de Ven

Talent Coach

Heb je een vraag? Onze collega's staan voor je klaar!

close

Lisanne de Gouw

call +31626267168