Civilion is hét opleidingsinstituut voor de Civiele Betonbouw, opgericht in 1987 door en voor alle aannemersbedrijven in de branche.

civiele betonbouw

Wat is Civiele Betonbouw?

Projecten binnen de civiele betonbouw zijn gericht op de inrichting van de infrastructuur en het benutten van de leefomgeving. Denk hierbij aan transport (bruggen, tunnels, viaducten), waterbescherming (stormvloedkeringen) en waterbeheer (gemalen, sluizen, waterzuiveringen). Maar ook een (ondergrondse) parkeergarage valt onder Civiele Betonbouw. Ieder project is uniek met eigen uitdagingen die om specifieke oplossingen vragen. Samen met een team werk je toe naar een geweldig eindresultaat dat nog vele jaren onderdeel van het landschap uitmaakt.

Dat projecten in de civiele betonbouw staaltjes vakmanschap zijn, weet bijna niemand. Achter ieder project staan vaklieden die deze kunstwerken maken, direct op de plek waar ze komen te staan. Aan de hand van een zorgvuldig uitgewerkte tekening wordt voor ieder onderdeel, bijvoorbeeld een pijler of een landhoofd, een mal – “de kist”- getimmerd, waarin het vloeibare beton gestort wordt. Na het uitharden wordt de kist verwijderd en is er weer een onderdeel van het werk klaar.

Continu in dialoog

Projecten in de Civiele Betonbouw komen in dialoog met de omgeving tot stand. Dat betekent continu schakelen tussen veeleisende opdrachtgevers, maatschappelijke verantwoordelijkheid én technische mogelijkheden. Van idee tot initiatief, van uitvoering tot beheer. Met projecten in de infrastructuur, watermanagement en energievoorziening is de Civiele Betonbouw een onmisbare pijler voor een gezond en bloeiend economisch klimaat.

Opleidingsmogelijkheden

Wil jij aan de slag in de Civiele Betonbouw? Dan kun je bij Civilion terecht voor opleidingen op mbo- en hbo-niveau. Bij alle opleidingen wordt werken en leren gecombineerd. Doordat Civilion is opgericht door en voor aannemersbedrijven, hebben wij een groot netwerk in de branche. Wanneer je nog niet beschikt over een passende werkplek is dit dan ook geen probleem. Wij helpen je hier graag bij.

Cursussen

Wil je geen volledige opleiding volgen maar er wel voor zorgen dat je kennis up-to-date blijft? Volg dan één van de cursussen van Civilion. Of je nu weinig ervaring in de branche hebt of juist professional bent, er is altijd wel een cursus die bij je past.