Civilion is hét opleidingsinstituut voor BBL bouw opleidingen.

BBL Bouw

Wat is BBL bouw?

In het mbo wordt onderscheid gemaakt tussen BOL- en BBL-opleidingen. BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg en gedurende een BOL-opleiding ga jij als leerling het grootste deel van de tijd naar school. Daarnaast loop je tijdens de opleiding een aantal keer stage om praktijkervaring op te bouwen. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Bij een BBL-opleiding ga je onder begeleiding van een leermeester direct aan de slag in het bedrijfsleven. Daarnaast volg je lessen op school. Bij een BBL-opleiding ligt er dus meer nadruk op leren door te doen. Omdat je bij een BBL-opleiding direct aan de slag gaat, ontvang je ook direct salaris.
Voor het volgen van een mbo BBL-opleiding heb je een geschikte werkplek nodig. Wil jij een bbl bouw opleiding volgen en heb je dit nog niet? Dan bemiddelt Civilion jou naar een geschikte werkplek bij een aannemer. 

BBL bouw op alle mbo-niveaus

Bij Civilion kun je terecht voor een BBL bouw opleiding op mbo niveau 2,  3 en 4. Hierdoor kun jij starten als leerling civiel betontimmerman en doorgroeien tot bijvoorbeeld assistent uitvoerder. Hoelang je doorleert is afhankelijk van jouw ambities en in welk niveau je instroomt is afhankelijk van je vooropleiding. Heb je geen afgeronde vooropleiding maar wel interesse in één van onze opleidingen? Dan bepalen wij met behulp van een test welk mbo-niveau het meest geschikt is voor je. Heb je na het afronden van de mbo bbl 4 opleiding interesse om verder te leren? Dan kun je starten aan de deeltijd hbo-opleiding van Civilion.

Scholingsweken
Zoals eerder genoemd wordt bij een BBL-opleidingen werkervaring afgewisseld met het volgen van lessen. Civilion heeft deze lessen geclusterd in scholingsweken. Hoeveel scholingsweken jij hebt is afhankelijk van welke opleiding je volgt. Dit kunnen 8 tot 13 scholingsweken per jaar zijn. Tijdens de scholingsweken verblijf je in het logeergebouw van Civilion dat gevestigd is op het opleidingsterrein in Mierlo. Ontbijt, lunch en diner zijn verzorgd.

Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen bouw? Neem dan contact met ons op.