Civilion is hét opleidingsinstituut voor de Civiele Betonbouw voor een opleiding of cursus tot leerling timmerman.

Leerling timmerman

Wat houdt de functie in?

Als leerling timmerman in de civiele bouw word je opgeleid tot een echte vakman. Aan de hand van een werktekening leer je hoe een bekisting, een mal, getimmerd moet worden. In deze mal wordt beton gestort. Wanneer het beton is uitgehard wordt de bekisting verwijderd en is er weer een onderdeel van het werk klaar. Als leerling timmerman in de civiele bouw werk je aan spraakmakende projecten zoals bruggen, tunnels, viaducten, sluizen en voetbalstadiums. Je werkt nooit alleen, samen met je ploeg werk je naar een mooi eindresultaat toe dat er over 80 jaar nog steeds staat! Je wordt begeleid door een leermeester die jou de fijne kneepjes van het vak bijbrengt.

Opleiding tot leerling timmerman

Om het vak te leren start je als leerling timmerman bij Civilion in de mbo-niveau 2 opleiding. Tijdens dit leerwerktraject ga je direct bij een aannemer aan de slag en volg je daarnaast de opleiding. Wanneer je deze opleiding hebt afgerond maar je jouw vaardigheden nog verder wilt ontwikkelen kun je de mbo-niveau 3 opleiding gaan volgen tot voortgezet timmerman. Heb je daarna nog ambities om verder te groeien? Dat kan via de mbo-niveau 4 opleiding van Civilion. In twee jaar extra leer jij alles om aan de slag te kunnen als toekomstig voorman / assistent uitvoerder in de civiele bouw.

Heb je interesse in één van onze mbo-opleidingen? Solliciteer dan direct.

Cursussen

Ben je werkzaam als timmerman in de civiele bouw en wil je jouw kennis verder uitbreiden? Of wil je doorgroeien naar een andere functie? Dat kan door het volgen van één van onze cursussen.