Hbo-student Dennis aan het woord

Dennis (29) vertelt over zijn deeltijd hbo-opleiding en werk als uitvoerder bij De Boer & De Groot Civiele Werken.

< Terug naar overzicht

Mijn werkplek

In 2020 behaalde ik mijn mbo 4 diploma Gespecialiseerde Aannemerij bij Civilion. De eerste twee jaar van deze bbl-opleiding heb ik gewerkt als betontimmerman, daarna ben ik doorgegroeid tot voorman/assistent uitvoerder. Inmiddels werk ik vier jaar als zelfstandig uitvoerder. Ik ben werkzaam bij De Boer & De Groot Civiele Werken. De kernactiviteiten van dit bedrijf bevinden zich op de grens van land en water. Dit houdt in dat wij voornamelijk aan walbeschoeiingen, bruggen, aanlegsteigers en andere waterbouw gerelateerde projecten werken.
Op dit moment ben ik werkzaam als uitvoerder op twee projecten: een betonbrug in Tzummarum en het project Renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied.
Als uitvoerder begint de gemiddelde werkdag met het opstarten van de bouwplaats en de werkzaamheden doornemen met collega’s en onderaannemers. Vervolgens ben ik bezig met het controleren en vastleggen van de kwaliteit en het begeleiden/goed laten verlopen van de werkzaamheden.

Mijn opleiding


Deeltijdonderwijs past goed bij me. Ik vind het prettig dat werken en studeren elkaar aanvullen. Dat heb ik tijdens mijn mbo-opleiding al gemerkt. Voordat ik bij Civilion begon heb ik een voltijdopleiding (BOL) gevolgd, maar daar kon ik mijn draai niet vinden.

De keuze om na het mbo door te studeren was snel gemaakt. Ik vind de sector leuk en interessant; het bouwen van grote en complexe kunstwerken welke een belangrijk onderdeel zijn van de infrastructuur van Nederland. Daar wil ik zoveel mogelijk over leren, zowel technisch inhoudelijk als procesmatig.
Het deeltijd studeren gaat me goed af. Echter moet het niet onderschat worden. Na een lange werkdag is het noodzakelijk om de motivatie te hebben voor de zelfstudie, en daar gaan best wat uren per week inzitten. Deze investering in tijd is het voor mij absoluut waard. Ik merk dat ik mezelf ontwikkel zowel als persoon als in mijn werk. Civilion biedt goede begeleiding op de werkplek en in de opleiding. Dat heb ik ervaren in zowel de mbo- als de hbo-opleiding. Deze begeleiding vind ik heel waardevol en zorgt voor een prettig studieverloop.

Een toekomst vol mogelijkheden


Voorlopig vind ik het werk als uitvoerder erg leuk en uitdagend, in de toekomst wil ik nog wel wat anders gaan doen maar ik weet nog niet exact wat dat wordt. Mijn AD-diploma heb ik in 2022 behaald. In 2024 verwacht ik mijn bachelordiploma te behalen. Het voordeel van de civiele bouw is dat er ontzettend veel werkgelegenheid is en dat je alle kanten op kan met deze opleiding, dus wie weet wat de toekomst brengt!

Meer over deze hbo-opleiding

Heb je een vraag? Onze collega's staan voor je klaar!

close

Karen

call +31651900530