Cursus Uitvoerder

Aanmelden share

In het kort

  • event 19 Apr 2024
  • schedule 18 dagen
  • euro 6745

De uitvoerder is hét aanspreekpunt op de bouwplaats. Hij  zorgt dat er wordt voldaan aan wet- en regelgeving, dat kwaliteitseisen worden behaald en dat een project tijdig wordt opgeleverd. Met jouw ervaring lever je input waar het aankomt op de voorbereiding, werkmethoden, planning en inzet van materiaal/materieel. Daarnaast bewaak je de kosten en zorg je voor de (financiële) administratie tijdens de uitvoering van het project. Allemaal facetten waar we in deze cursus dieper op in gaan.

Logica achter Plannen

In de module Beton in de uitvoering I: Bekistingen wordt de bekisting en de maatvoering om te komen tot een betonwerk behandeld.
Bij de module Beton in de uitvoering II; Betontechnologie wordt aandacht besteed aan alle factoren die bijdragen aan de realisatie van een goed eindproduct in beton.
De fasering van het ontgraven van een bouwkuip (droog of nat) te beschrijven
Milieu aspecten te herkennen en aan te geven welke (overheid)procedures te volgen.
In deze 2-daagse module wordt ingegaan op verschillende soorten planningen.
Wanneer en hoe stel je een planning op? Vragen die beantwoord worden tijdens deze training.
Werken voor een bouwbedrijf houdt in dat er geld verdiend moet worden. De omzetten zijn groot en de marges vaak klein. Daarom is het essentieel dat er verantwoord en weloverwogen met geld wordt omgegaan.
Lean is een manier van werken waarbij men zich richt op kwaliteitsplanning, -verbetering en -beheersing. Het doel is maximale waarde voor de klant te creëren in alle processen , met zo min mogelijk verspilling.
Met het certificaat Voorspanning in je zak ben je volwaardig gesprekspartner bij besprekingen die betrekking hebben op voorspanning. Naast algemene kennis en materiaalkennis, laten we je zien hoe deze zich in de praktijk vertaalt.
Er wordt meer van iedereen binnen het project verwacht, ook van de uitvoerder, werkvoorbereider en projectorganisator. Meer en meer wordt hij/zij een regisseur om ervoor te zorgen dat processen verlopen zoals wij ze bedacht hebben.
Middels deze module krijg je een inzicht en tools mee om een project (of onderdeel daarvan) financieel te bewaken.
Immers de kans is groot dat er kosten onderweg zijn die niet in beeld zijn.
In de huidige markt waarin projecten steeds groter en complexer worden,wordt ook het overdragen van informatie steeds belangrijker.
Door middel van Systems Engineering (SE) kunnen we deze informatie overzichtelijk en effectief overdragen.
Nederland, waterland, met in grote delen van het land relatief hoge grondwater standen. Met name in de bebouwde delen van het land heeft bronbemaling z’n beperkingen en wordt veel (voorbereidend) werk onder de grondwater spiegel door duikers uitgevoerd. .
Een goed georganiseerd omgevingsmanagement helpt om draagvlak voor de uitvoeringswerkzaamheden te verkrijgen waardoor het bouwproces soepel verloopt. Hoe kun je een opdrachtgever ‘ontzorgen’.
BIM is een begrip in de bouw en ook steeds meer in de infra. BIM is een methode waarbij integraal wordt samengewerkt tussen de verschillende disciplines/partijen. Men deelt digitale informatie met elkaar via openstandaarden.
Een object wordt uitgewerkt, ontworpen, gebouwd, onderhouden maar kan ook worden gesloopt waarbij zelfs recycling aan de orde kan zijn en is het van belang dat hetgeen wordt gebouwd aan kwaliteitseisen voldoet en veilig wordt gedaan met respect voor het milieu.
‘Samenwerken 3.0’ staat voor eigentijdse skills, de inhoud en daarbij alle leer en/of verbeterpunten die we de medewerkers willen meegeven. Hoe doe ik het ‘NU’, hoe kan ik NU communiceren, overtuigen, klanten binden en mij daarmee onderscheiden
In de bouw maakt men vele afspraken, bijvoorbeeld met de opdrachtgever, partners, onderaannemers en leveranciers. Veel van deze afspraken worden vastgelegd in contracten. De afspraak is doorgaans een bepaalde prestatie te leveren met als tegenprestatie hiervoor betaald
Om goed te kunnen aansturen, is het belangrijk om te ontdekken wat jouw eigen visie is op leidinggeven. Jouw gedrag is bepalend voor hoe medewerkers reageren. Ook heb je vaardigheden nodig en die zijn te leren.

Je kunt je voor de volledige cursus inschrijven of je eigen maatwerkpakket samenstellen!

Heb je nog vragen over deze cursus ? Neem contact met ons op.

Helene van der Knaap/ John Roelofs

Administratief medewerker / manager cursussen

Heb je een vraag? Onze collega's staan voor je klaar!

close

Karen

call +31651900530