Mbo-student Youri aan het woord

Student Youri (23) vertelt over zijn werk als betontimmerman bij Van Hattum en Blankevoort in combinatie met de mbo-opleiding van Civilion.

< Terug naar overzicht

Van orderpicker naar werken op de bouw

Voordat ik bij Civilion kwam heb ik de mbo opleiding VeVa gevolgd. Deze opleiding is ter voorbereiding op een baan bij defensie. Tijdens de opleiding begon ik steeds meer te twijfelen of werken bij defensie wel bij me past. Nadat ik gestopt was heb ik verschillende banen gehad om te bekijken wat voor werk mij ligt. Mijn vader zag een advertentie van Civilion op Facebook en stuurde deze door naar mij. Ik ben naar de open dag gegaan voor meer informatie en het beviel me wel. Ik mocht een bouwplaats bezoeken om een nog beter beeld te krijgen en toen was ik helemaal overtuigd. Nu werk ik op de Maasvlakte. Wij bouwen daar een brug voor de Rotterdamse haven waar uiteindelijk vrachtwagens en containers over komen te rijden. Mijn werkzaamheden zijn heel erg verschillend. Ik heb veel in de nissenhut gewerkt waar ik bekistingen heb gemaakt, dus het echte traditionele timmerwerk.

Vroege vogel

Om 05.00 uur gaat mijn wekker en om 05.30 uur word ik opgehaald. Dan slaap ik nog een uurtje onderweg waar ik reistijdvergoeding voor krijg. Rond 06.40 uur ben ik op mijn werk, even omkleden en een bakje koffie drinken om daarna de werkzaamheden van de dag door te spreken. Ik werk in een ploeg van totaal 6 betontimmermannen. Omdat het fysiek werk is, is op tijd pauzeren en eten belangrijk. Om 9.00 uur, 11.00 uur en om 13.00 uur zijn de pauzes.  Het buiten bezig zijn en het resultaat na een dag werken vind ik erg leuk. Je ziet een project echt vooruitgaan. Als ons project straks opgeleverd wordt staat er een brug waar ik aan meegewerkt heb. Hoe gaaf is dat.

De opleiding

In mijn opleiding vind ik de uitleg over alles wat met de praktijk te maken heeft leuk en interessant. Ik ben zelf niet iemand die heel lang geconcentreerd kan zijn maar wanneer ik iets echt leuk vind kan ik wel mijn focus er bij houden. Het huiswerk is goed te doen. Voor de generieke vakken Nederlands, Engels en Rekenen is het meestal 1 hoofdstuk. En we moeten iedere scholingsweek 2 tekeningen maken waarvan je op school aan 1 al een begin maakt en de andere ”samen” met je leermeester van het werk maakt. Wat de scholingsweken extra leuk maakt zijn de klasgenoten, het is echt een top klas.

Toekomstdroom

Wat ik hoop in de toekomst te bereiken is architect worden in de civiele bouw. Ik wil eerst een aantal jaar buiten op de bouwplaats ervaring opdoen zodat ik goed weet wat er allemaal bij komt kijken om een project neer te zetten. In de toekomst wil ik verder studeren via de deeltijd hbo-opleiding.

Heb je een vraag? Onze collega's staan voor je klaar!

close

Karen

call +31651900530