Mbo-student Jelke aan het woord

Student Jelke (25) vertelt over zijn werk als aankomend uitvoerder bij Wegro Beton- en Bekistingswerken in combinatie met de mbo-opleiding van Civilion.

< Terug naar overzicht

Door kennis binnengerold

Mijn interesse in civiele bouw is ontstaan door een kennis. Door die persoon ben ik het vak ingerold. Na het volgen van een cursus timmerman in Mierlo ben ik bekend geraakt met Civilion en heb ik besloten om een opleiding betontimmerman te gaan volgen. Ik heb ondertussen mijn diploma allround betontimmerman behaald en ben nu bezig met de mbo 4 opleiding om aankomend uitvoerder te worden.

Mijn werk

Mijn werkdag begint om 7:00 ’s ochtends en duurt tot 18:00 ’s avonds. Ik begin mijn dag altijd door met de jongens koffie te drinken. Enkele van mijn taken is het plannen en voorbereiden van de werkzaamheden, het werk bewaken, bekistingen maken en zorgen dat alle benodigde materialen op locatie aanwezig zijn. Wat ik vooral leuk vind aan mijn werk is het halen van targets. Ik hou het meeste van projecten waar veel druk op staat. Dan heb ik altijd iets om naar toe te werken.

Mijn opleiding

De kwaliteit van de opleiding is voor mij steeds beter geworden. In het begin volgde ik de opleiding tot betontimmerman. Omdat ik hier al veel werkervaring in had kreeg ik uitgebreidere praktijk opdrachten. Nu ik verder ben gegaan met de niveau 4 opleiding heb ik steeds meer uitdaging. Ik vind vooral de gastlessen leuk. Ik merk dat je daar veel situaties tegenkomt welke je terugziet op je werk. Zo kan ik dankzij deze lessen op het werk ook wat meer meepraten met de anderen. Ik moet zeggen dat ik de theorie in het begin wat lastig vond, maar dat ik hier tegenwoordig geen moeite meer mee heb.

Mijn toekomst

Na vijf jaar studeren vind ik het wel mooi geweest. Ik wil na mijn diploma lekker aan de bak.

Heb je een vraag? Onze collega's staan voor je klaar!

close

Karen

call +31651900530