Civilion is hét opleidingsinstituut voor de Civiele Betonbouw voor een opleiding of cursus tot betontimmerman.

Betontimmerman

Wat houdt de functie in?

Als betontimmerman in de civiele bouw werk je mee aan de bouw van kunstwerken. Deze kunstwerken zijn (vaak) grote, betonnen elementen, zoals o.a. bruggen, tunnels, viaducten, sluizen en voetbalstadions. Dat deze civiele kunstwerken staaltjes van vakmanschap zijn, weet bijna niemand. Achter ieder project staan vaklieden, betontimmermannen, die deze kunstwerken maken. Jij kunt zo’n vakman worden! Als betontimmerman maak je bekistingen. Een bekisting is een grote mal waar beton in wordt gestort. Wanneer het beton is uitgehard wordt de bekisting verwijderd en is er weer een onderdeel van het kunstwerk klaar. De bekistingen worden getimmerd aan de hand van een tekening. Naast het timmerwerk houd je jezelf ook bezig met o.a. maatvoering, systeembekistingen en stelwerkzaamheden.

Opleiding tot betontimmerman

Civiele kunstwerken zijn nooit rechttoe rechtaan. Hierdoor is een betontimmerman in de civiele branche een echte vakman die werkelijk iedere unieke vorm moet kunnen bekisten. En zo’n vakman word je niet zomaar. Civilion is hét opleidingscentrum voor de civiele betonbouw waar jij het vak kunt leren. Hiervoor hebben we opleidingen op mbo-niveau 2, 3 en 4. Tijdens de mbo-niveau 2 opleiding leer je het vak van betontimmerman. Tijdens de mbo-niveau 3 opleiding gaan we verder in op de door jou al opgedane kennis en word je voortgezet betontimmerman. Tijdens de mbo-niveau 4 opleiding leiden wij je op tot (aankomend) voorman / assistent uitvoerder. Naast het vakmanschap betontimmeren leren wij je in deze opleiding alles dat je moet weten op constructief, financieel en management vlak, om in de toekomst als uitvoerder aan de slag te kunnen.

Heb je interesse in één van onze mbo-opleidingen? Solliciteer dan direct!

Cursussen

Technische vooruitgang gaat snel, zeker in onze branche! Daarom biedt Civilion verschillende cursussen aan voor jou als (ervaren) betontimmerman. Of je nu je technische kennis wilt uitbreiden of juist wilt doorgroeien naar een andere functie, bij ons ben je aan het juiste adres.