Civilion is hét opleidingsinstituut voor de Civiele Betonbouw voor bijvoorbeeld een opleiding of cursus tot werkvoorbereider in de bouw.

Werkvoorbereider in de bouw

Wat houdt de functie in?

Als werkvoorbereider in de bouw heb je een veelzijdige functie en ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het voorbereiden, bewaken en bijsturen van diverse bouwprojecten in de civiele techniek. Je taken bestaan o.a. uit het opstellen van een planning, werkplannen schrijven, afwijkingen signaleren en oplossen. Een werkvoorbereider werkt nauw samen met de uitvoerder en projectleider.

Deeltijd hbo-opleiding tot werkvoorbereider in de bouw

Werkvoorbereider in de bouw word je niet zomaar. Bij Civilion kun je hiervoor de deeltijd hbo-opleiding volgen. Deze opleiding bestaat uit twee gedeeltes. De tweejarige Associate degree (AD)-opleiding die vervolgd kan worden met de anderhalf jaar durende bacheloropleiding. Tijdens de opleiding ben je al werkzaam als (assistent) werkvoorbereider. Hoewel je na het afronden van de AD-opleiding al veel kennis, vaardigheden en ervaring hebt opgedaan om in deze functie te kunnen werken, raden wij je toch aan om je studie voort te zetten met de bacheloropleiding. Veel aannemers en andere partijen in de civiele bouw hechten hier veel waarde aan.

Twijfel je of de functie geschikt is voor je? Maar heb je wel interesse in de deeltijd hbo-opleiding? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Er zijn namelijk veel meer rollen die je in de civiele bouw kunt vervullen met onze deeltijd hbo-opleiding.

Cursus werkvoorbereider in de bouwsector

Naast de deeltijd hbo-opleiding kun je bij Civilion ook terecht voor een cursus werkvoorbereider in de bouw. Deze cursus richt zich op werknemers met minimaal 1 tot maximaal 3 jaar werkervaring als werkvoorbereider in de bouw. De cursus is opgebouwd uit verschillende modules. De modules zijn los van elkaar te volgen (modulair). Wil je meer informatie over deze cursus? Neem contact op.