Civilion is hét opleidingsinstituut voor de Civiele Betonbouw voor bijvoorbeeld een opleiding of cursus tot uitvoerder in de bouw.

uitvoerder in de bouw

Wat houdt de functie uitvoerder in de bouw in?

Als uitvoerder in de bouw ben je verantwoordelijk voor alle activiteiten die plaatsvinden op de bouwplaats. Je  zorgt dat er wordt voldaan aan wet- en regelgeving, dat kwaliteitseisen worden behaald en voor een tijdige oplevering van het project. En de belangrijkste taak, je zorgt voor een veilige werkplek en naleving van de regels. Met jouw ervaring lever je input waar het aankomt op de voorbereiding, werkmethoden, planning en inzet van materiaal/materieel. Daarnaast bewaak je de kosten en zorg je voor de (financiële) administratie tijdens de uitvoering van het project. Als uitvoerder in de bouw ben jij het aanspreekpunt op de bouwplaats en werk je samen met de hoofduitvoerder, projectleider en werkvoorbereiders. Je hebt dus een ontzettend veelzijdige rol.

Civilion biedt de volgende opleidingen en cursussen aan:

Deeltijd hbo-opleiding tot uitvoerder in de bouw

Om als uitvoerder aan de slag te kunnen, en naast studeren ook werkervaring op te doen, kun je bij Civilion terecht. Tijdens de deeltijd-hbo opleiding ben jij vanaf dag één werkzaam als (assistent) uitvoerder in de bouw. Daarnaast volg je één dag per week de studie waar je alles leert om een echte professional te worden in jouw vakgebied. Omdat Civilion de aansluiting van de opleiding op de praktijk essentieel vindt, wordt in de eerste twee studiejaren ieder semester afgesloten met een praktijkwerkstuk. Bij dit werkstuk wordt opgedane theorie gekoppeld aan de praktijk. Je gaat met je projectgroep aan de slag met ontwerp, calculatie, werkvoorbereiding en daadwerkelijke uitvoering van het project. Een voorbeeld van een praktijkopdracht is het maken van een brug, sluis of tunnel. Beoordeling vindt plaats door directies van bouwbedrijven in samenwerking met Rijkswaterstaat. Tijdens de uitvoering van deze praktijkopdracht ben jij als geboren uitvoerder in de bouw helemaal in je element!

Twijfel je of een functie als uitvoerder in de bouw bij je past, maar heb je wel interesse in de deeltijd hbo-opleiding? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Er zijn namelijk nog veel meer functies die je kunt vervullen wanneer je onze opleiding volgt.

Cursus tot uitvoerder in de bouw

Civilion biedt verschillende cursussen aan tot uitvoerder in de bouw. Zowel een aankomend uitvoerder als een ervaren uitvoerder met minimaal twee jaar werkervaring en een afgeronde hbo-opleiding kan bij ons terecht. Neem voor meer informatie contact met ons op.