Civilion is hét opleidingsinstituut voor de Civiele Betonbouw voor bijvoorbeeld een opleiding of cursus tot calculator in de bouw.

Calculator in de bouw

Wat houdt de functie in?

Als calculator in de bouw kun jij het verschil maken in het wel of niet binnen halen van een tender. Je stelt kostprijsbegrotingen op en aan de hand van deze ramingen kom je tot een reële kostprijs voor het te bouwen project. Je vraagt offertes aan en beoordeelt deze, je signaleert kansen en risico’s, beoordeelt contractdocumenten en zorgt voor een nauwkeurige vastlegging in calculatiedossiers. Het is ontzettend belangrijk om te beschikken over goede technische kennis en ervaring, zodat jouw prijsberekening goed onderbouwd is. Als calculator in de bouw werk je samen met de projectleider, ontwerpleider of tendermanager.

Deeltijd hbo-opleiding tot calculator in de bouw

Om calculator in de bouw te worden kun je bij Civilion terecht voor het volgen van de deeltijd-hbo opleiding. Tijdens deze opleiding ben je werkzaam bij één van de deelnemende bedrijven waar je ervaring opdoet als calculator. Dit doe je vier dagen per week, iedere maandag of vrijdag volg je de studie. Na twee jaar rond jij je Associate degree-opleiding af, waarna je je studie kunt vervolgen met het 1,5 jaar durende bachelor programma.

Twijfel je of een functie als calculator in de bouw bij je past? Maar heb je wel interesse in de deeltijd-hbo opleiding? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Er zijn namelijk nog veel meer functies die je kunt vervullen met onze deeltijd hbo-opleiding.

Cursus tot calculator in de bouw

Ben je al werkzaam in de branche en wil jij jouw calculatie kennis uitbreiden door het volgen van een cursus? Dan ben je bij Civilion aan het juiste adres. Wij bieden cursussen aan voor zowel de beginnende als de meer ervaren calculator. Neem voor meer informatie contact met ons op.

De ervaring van Beate over de cursus calculator in de bouw:
‘Ik vond het prettig dat ik het cursusmateriaal van tevoren thuis kon voorbereiden. Dat gaf me de gelegenheid om me tijdens de cursus volledig te concentreren op het verhaal van de docent. De inhoud sloot goed aan op de praktijk en ook de tussentijdse opdrachten vond ik erg leerzaam en nuttig.’