Civilion is hét opleidingsinstituut in de Civiele Betonbouw voor de opleiding Civiele Techniek.

Opleiding Civiele Techniek

Wat is Civiele Techniek?

Civiele Techniek wordt ook wel Weg- en Waterbouw genoemd. Het is gericht op de inrichting van de infrastructuur en het benutten van de leefomgeving. Een ontzettend veelzijdige branche, denk maar aan: transport (bruggen, tunnels, viaducten en (water)-wegen), waterbescherming (dijken en stormvloedkeringen) en waterbeheer (gemalen, sluizen, waterzuiveringen). Maar ook een (ondergrondse) parkeergarage valt onder Civiele Techniek. Ieder project is uniek met eigen uitdagingen die om specifieke oplossingen vragen. Samen met een team werk je toe naar een geweldig eindresultaat dat nog vele jaren onderdeel van het landschap uitmaakt.

Opleiding Civiele Techniek

Om in deze branche aan de slag te kunnen dien je een opleiding Civiele Techniek te volgen. Civilion biedt deze opleiding aan op verschillende niveau’s. Op mbo-niveau 2 leer je het vak van betontimmerman en door het volgen van de mbo-niveau 3 opleiding verdiep je je kennis tot voortgezet betontimmerman. Wil je aan de slag als aankomend voorman / assistent uitvoerder? Dan past onze mbo-niveau 4 opleiding bij je. Bij de deeltijd hbo-opleiding word je opgeleid tot ingenieur en ga je werken als werkvoorbereider, uitvoerder, tekenaar of calculator. Bij alle opleidingen worden school en het opdoen van werkervaring gecombineerd. Heb je nog geen geschikte werkplek? Dat is geen probleem. Civilion bemiddelt je naar een leerbedrijf waar jouw carrière in onze branche gaat beginnen. Welke opleiding civiele techniek bij je past is afhankelijk van je vooropleiding(en) en jouw wensen voor de toekomst.
Wil je meer informatie over één van onze opleidingen? Neem dan contact met ons op.

Cursussen

Het werkveld van de Civiele Techniek is voortdurend in ontwikkeling. Wil jij jezelf wel blijven ontwikkelen maar geen volledige opleiding volgen? Dan kun je één van onze mbo of hbo cursussen volgen.