Hbo-student Ieke aan het woord

Ieke (22) vertelt over haar deeltijd hbo-opleiding en werk als werkvoorbereider bij Vissers Ploegmakers.

< Terug naar overzicht

Van mbo naar hbo

Voordat ik bij Civilion begon heb ik de mbo-opleiding Middenkader functionaris infra gevolgd. Dit heeft een goede basis gelegd voor deze deeltijd hbo-opleiding.

Ik ben ervan overtuigd dat ik door werkervaring op te doen veel meer leer dan in een voltijd opleiding. Dit is voor mij dan ook de reden geweest om voor deeltijdonderwijs te kiezen. En eerlijk is eerlijk, geen Engelse les meer is een fijne bijkomstigheid.

Mijn werk

Als werkvoorbereider werk mee ik aan verschillende projecten zoals reconstructies, baggerwerk en grondwerk. Zodra er een nieuw project is aangenomen komen er vaak een projectleider, werkvoorbereider en uitvoerder op te werken. Als werkvoorbereider vraag ik vergunningen aan, regel de inkoop, schrijf werkplannen en zo zijn er nog meer kleine zaken die voor de start van het werk geregeld moeten worden. Verder probeer ik één keer in de week op een project in uitvoering mee te kijken want daar leer ik ontzettend veel van.

Een mooier, beter en veiliger Nederland

Het regelen, de technische kant en de variatie van projecten en omgeving maken het werk in de civiele techniek erg leuk en afwisselend. Geen dag is hetzelfde en ik blijf mezelf ontwikkelen. Omdat je in ‘een gebied’ werkt heb je te maken met de omgeving en andere partijen die betrokken zijn bij het te realiseren project. Het onderling contact en samen tot een juiste oplossing komen maakt mijn werk extra leuk. Het is gaaf om mee te werken aan projecten die na uitvoering zichtbaar zijn en ook echt een verschil maken. Want projecten in de civiele techniek zorgen voor een mooier, beter en veiliger Nederland.

De deeltijdopleiding

In de opleiding wordt het werkproces goed nagebootst met opdrachten. Zo leer je alles vanaf het moment van aanbesteding tot en met de uitvoering. Doordat de twee praktijkopdrachten ook daadwerkelijk op schaal gebouwd worden is er echt een doel en lijkt het minder fictief.

Deeltijd studeren bevalt me heel goed. Toch is het op sommige momenten ook best zwaar. Er zijn periodes dat ik me meer op school moet focussen wat niet iedereen in mijn omgeving altijd snapt. Gelukkig heb ik goede afspraken met mijn leerbedrijf kunnen maken waardoor ik een betere balans tussen werk, studie en privé heb gevonden. Ik zorg sowieso dat de zondag mijn ‘studiedag’ is.

Op mijn plek

Door de werkervaring die ik tijdens mijn opleiding opdoe ontwikkel ik mezelf op meerdere fronten. Ik zit helemaal op mijn plek in de civiele techniek en in mijn huidige functie bij Vissers Ploegmakers. Samen met mijn collega’s wil ik nog veel mooie projecten realiseren en er is zoveel werk dat dat helemaal goed moet komen.

 

Heb je een vraag? Onze collega's staan voor je klaar!

close

Karen

call +31651900530