Cursus

Samenwerken 4.0; Efficiënt Samenwerken


Startdatum nog te bepalen
Kosten: €995,

Als vervolg op de module Samenwerken 3.0  een ‘master‘ Efficiënt Samenwerken, ofwel: Samenwerken 4.0!

Doelgroep
De ervaren werkvoorbereiders, projectleiders
Vervolg op de module  Samenwerken 3.0., Persoonlijk Leiderschap, Goed in Gesprek

Wat kun je verwachten?:
De cursus bestaat uit 4 dagdelen, waarin je steeds verder wordt uitgedaagd

  •  mijn patronen, overtuigingen, motivatie en krachtenveld
  •  samenwerken in complexe situaties
  • communicatie, onderhandelen en gesprekstechnieken
  • (Aan) sturen en beïnvloeden van anderen (leiderschap)

InleidingSamenwerken
Hoe haal jij het beste uit jouwzelf en jouw collega’s? Hoe kan je jouw eigen sterke punten inzetten in communicatie en samenwerken met anderen? En hoe kan jij het potentieel van jouw team vergoten en zelfs benutten. In deze module gaan je hier mee aan de slag, praktisch en makkelijk toepasbaar. Want, zelfs met jouw ervaring in het aansturen van collega’s en communiceren, in de praktijk blijkt dit soms lastig.

Inhoud
Binnen de bouw bestaat steeds meer de behoefte naar meer zelfsturing en het vergroten van de eigen verantwoordelijkheid. Vaak wordt er over deze ontwikkelingen gesproken. Maar wat betekent dit voor jou als leiding gevende in de dagelijkse praktijk om jouw collega’s vanuit eigen vermogen en motivatie te ondersteunen? En waar haal jij zelf motivatie uit?

Doel
Wanneer we goed analyseren waarom bouwprojecten niet optimaal verlopen zijn, blijkt het dat dit, naast bouwkundige zaken, soms terug te voeren is op samenwerkingsproblemen zoals gebrekkige afstemming, het ontbreken van een gemeenschappelijk doel en werken vanuit vooronderstellingen en aannames. Tijdens deze module van twee dagen (vier dagdelen) leer je op een hele praktische wijze hoe je een werkomgeving kunt creëren waarin je allen, onder complexe situaties, toch open kunnen blijven staan. Hoe een ieder zijn verantwoordelijkheid weet te nemen voor het gemeenschappelijk doel en gezamenlijk zorg weet te dragen voor een open communicatie en optimale samenwerking.

Aanpak
Wat dan ook van belang is en wat we ook gaan doen in deze training, is  je jezelf en je team eens goed onder de loep nemen. Welke overtuigingen staan jou mogelijk in de weg en hoe zit dat bij jouw collega’s? Wil je graag handvatten hoe je verantwoordelijkheid en regie bij jouw medewerkers kunt leggen en zelf een meer ondersteunende rol kunt spelen? Wil je graag op een positieve manier vooruitgang boeken met de mensen met wie je werkt? Dat is mooi!, want dit ga je zélf doen. De antwoorden liggen namelijk niet in de theorie die je al kent, maar in jou. We dagen je uit om zelf, de op jou toegespitste praktische handvatten én het vertrouwen te ontwikkelen om zowel in één-op-één situaties als in het team, jouw collega’s vooruit te helpen.

Hoe dan
We werken praktisch en aan de hand van realistische casussen om jouw potentieel naar boven te halen. Het basisprincipe is leren van en met elkaar. En we maken gretig gebruik van de diversiteit binnen de groep. Er wordt gebruik gemaakt van een door KAOSPILOTS ontwikkelde techniek, waarbij men ZELF de theorie bouwt m.b.t. zachte vaardigheden die in hun specifieke werksituatie motiveert!
Wij geloven in actie waar men zelf de actie heeft bedacht. En, we gebruiken bijzonder uitdagende werkvormen om dit te bereiken! Elke training start met persoonlijke wensen uiten en eindigt met het formuleren van concrete acties om de opgedane lessen en ervaring te borgen in je werk.

Wil je meer weten informatie over de leerdoelen en vaardigheden dan kun je ons een berichtje sturen iof bellen. We geven je dan graag uitgebreide informatie!

Resultaat
Na succesvolle afronding ontvangt de deelnemer een certificaat.