Cursus

Reduceren faalkosten


Startdatum nog te bepalen
Kosten: € geen

INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK

Locatie: Civilion Academy ‘s- Hertogenbosch
tijd: 13.30- 19.00 uur (inclusief diner)

Inleiding:
Faalkosten zijn alle kosten die onnodig ten behoeve van het eindproduct worden gemaakt. Ze zijn, ondanks alle technologische middelen en management processen, nog steeds hardnekkig aanwezig. Dus moet het aanpakken van faalkosten meer gezocht worden in het menselijk gedrag. Een mindset verandering op de beheersing van de echte risico’s in projecten.

Toelichting:                                                               
In de bouw zijn faalkosten een containerbegrip geworden. De geregistreerde kostenverspilling in het productie proces ligt rond de 10%. Verwacht mag worden dat door verdere investeringen in BIM, 3-en 4D technieken en virtual -en augmented reality deze kosten de komende jaren nog sterk gereduceerd kunnen worden.

Van een heel andere orde zijn de Contractmatige verspillingen. Dat zijn ernstige of veelvuldige verstoringen in het proces, veroorzaakt door een gebrek aan constructieve samenwerking op de beheersing van de echte risico’s. Dit kunnen bijvoorbeeld beloftes zijn (EMVI) die onvoldoende worden nagekomen.
Ze leiden tot: verkeerde of te late leveringen – Gedoe en vertragingen in ontwerp en uitvoeringsplannen – Aanpassingen in de planning door wijzigingen – Extra inzet van middelen om vertragingen in te lopen :Frustraties dus, waardoor je steeds weer afgeleid bent bent om het echte werk goed te doen.
Indirecte faalkosten uit Contractmatige verspillingen worden ingeschat op maar liefst 40%!

De workshop Faalkosten is voor jou bedoeld als je meer grip wilt krijgen op het verminderen van deze Contractmatige verspillingen.

Leerdoelen:
Deze workshop geeft je concrete handvatten om:
– Trends en patronen in vermijdbare kosten te ontdekken
– Ideeën voor generieke verbeteringen te krijgen door te sturen op scenario’s
– De opgedane ideeën uit de workshop verder te ontwikkelen.

Voorbereiding:
Elke deelnemer heeft enkele eigen ervaringen van contractmatige verspillingen voorbereid.

Na het volgen van deze workshop ontvang je digitaal een bewijs van deelname. Dit certificaat is via een account te downloaden.