Cursus

Leermeester cursus /na-scholing leermeester


Startdatum nog te bepalen
Kosten: €650
Met het plaatsen van leerlingen straalt een bedrijf deskundigheid leermeester-1en vakbekwaamheid uit. Daarnaast werkt het bedrijf zo mee aan professionalisering van het vak. Als er leerlingen op een bouwplaats zijn, moet er in ieder geval een erkend leermeester aanwezig zijn, iemand die vanuit zijn eigen professie en passie een goede begeleiding kan geven.
De leermeester is dus degene die de leerlingen die een beroepsopleiding in de bouw en Infra volgen begeleidt. Verder houdt hij hun voortgang bij, voert hij functioneringsgesprekken en beoordeelt de leerling. Door middel van de cursus leermeester, worden de juiste skills geboden om de leermeester te certificeren.
In samenwerking met Volandis heeft Civilion een leermeestercursus ontwikkeld, die toegespitst is op de civiele bouw. De volledige leermeestercursus gaat 3 dagen duren ,
de nascholing blijft 1 dag.
Doel is de deelnemer zodanig te scholen, dat hij een leerling in de bouw en infra professioneel kan begeleiden en beoordelen.
Als leermeester ontvang je een certificaat waarop de opleiding vermeld staat waarin jij leerlingen kunt begeleiden. Daarnaast ontvang je een persoonlijke leermeesterpas. Met deze pas kun je je legitimeren als gecertificeerd leermeester. Het certificaat en de pas zijn twee jaar geldig.  Daarna doorloopt de leermeester de 1-daagse nascholingscursus en kan de pas verlengd worden.
Voorwaarde is dat de de deelnemer aan de cursus bij een erkend bedrijf werkt en zelf een diploma heeft voor het beroep waarin hij gaat begeleiden of  minimaal vijf jaar werkervari
ng heeft in dat beroep.
U kunt uw aanmelding doen via het aanmeldingsformulier. Dit formulier kunt u uitprinten en ingevuld retourneren aan opleidingen@civilion.nl.  Wij plaatsen uw aanmelding op de wachtlijst. Naar verwachting vinden de cursussen in februari/ maart plaats.