Cursus

LEAN


Startdatum: dinsdag 27 oktober 2020

Kosten: €350,-

Duur: 1 dag
Locatie: ‘s-Hertogenbosch
Inclusief lunch

Lean is een manier van werken waarbij men zich richt op kwaliteitsplanning, -verbetering en -beheersing. Het doel is maximale waarde voor de klant te creëren in alle processen , met zo min mogelijk verspilling. Wanneer de verspilling geëlimineerd wordt, leidt dit op den duur tot verbetering van het bedrijfsresultaat.
Door de klant centraal te stellen wordt maximale toegevoegde waarde voor de hem gecreëerd tegen minimale inspanning. Dit heeft een positieve invloed op de kwaliteit, de doorlooptijden en niet onbelangrijk: de kosten. En daarmee op de betrokkenheid van medewerkers, tevredenheid van klanten en de winst.
Door een  toenemende belangstelling voor procesoptimalisatie, wordt Lean inmiddels breed toegepast, ook in niet-industriële sectoren als de overheid, gezondheidszorg, financiële dienstverlening en in de logistieke sector. Er is steeds  meer aandacht voor de organisatiekant van lean en het creëren van een verbetercultuur. In deze module worden de principes van Lean uitgelegd. Verder worden de toepassingsgebieden van Lean behandeld en de voor-en nadelen die eraan kleven.
Deelnemers aan de module Lean krijgen na afloop een certificaat.