Civilion is hét opleidingsinstituut voor de opleiding hbo Civiele Techniek.

hbo civiele techniek

Wat is Civiele Techniek?

De Civiele Techniek is een ontzettend veelzijdige branche die zich bezighoudt met de inrichting van de infrastructuur en het benutten van de leefomgeving. Denk hierbij aan: transport (bruggen, tunnels, viaducten en (water)-wegen), waterbescherming (dijken en stormvloedkeringen) en waterbeheer (gemalen, sluizen, waterzuiveringen). Maar ook een (ondergrondse) parkeergarage valt onder Civiele Techniek. Civiele Techniek wordt ook wel Weg- en Waterbouw genoemd. Ieder project is uniek met eigen uitdagingen die om specifieke oplossingen vragen. Samen met een team werk je toe naar een geweldig eindresultaat dat nog vele jaren onderdeel van het landschap uitmaakt.

De hbo-opleiding

Jij als aankomend talent krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen tot professional. In de deeltijd hbo Civiele Techniek opleiding van Civilion doe je gerichte werkervaring op gecombineerd met het volgen van de studie. Gedurende de opleiding werk je vier dagen in de week en volg je één dag per week college. Studenten van deze opleiding werken bij civiele aannemersbedrijven, ingenieursbureaus of de overheid. Deze integrale mix van studenten levert inzicht, begrip en waardering op voor de diverse rollen en verantwoordelijkheden op projecten.

Twee diploma’s
De hbo Civiele Techniek opleiding bestaat uit twee delen, waarbij je voor elk deel een diploma kunt behalen. Je start in de Associate degree (AD)-opleiding. Na deze tweejarige opleiding ben je in het bezit van de landelijk erkende AD-titel Projectvoorbereiding en -realisatie Civiele Betonbouw. Door je opleiding te verlengen met de anderhalf jaar durende bacheloropleiding Civiele Techniek, ben jij na afronding Ingenieur (ing.). Tijdens de opleiding krijg je les van de beste specialisten uit het bedrijfsleven.

Ervaring student

hbo civiele techniek

De ervaring van Glenn
Student Assistent Coördinator bij BAM Infra
‘Ik ben werkzaam op het project OpenIJ. Hier realiseren wij de grootste zeesluis van de wereld! Ik vind mijn werkplek ontzettend uitdagend en heb het goed naar mijn zin. Deeltijd studeren is een goede keuze voor doorzetters die houden van dagelijks leren in de praktijk. Ik ben zelf van mening dat dit de beste manier van leren is. Wekelijks wordt er van je verwacht dat je thuis ook aan school werkt. In de drukke periodes ben ik toch wel iedere avond twee uurtjes met mijn studie bezig, een investering die het zeker waard is! De praktijkdocenten zijn op de hoogte van de laatste technieken, wat de lessen extra interessant maakt. Na het afronden van mijn opleiding wil ik verder in de werkvoorbereiding en heb ik ambities om in het buitenland te gaan werken.’

Hbo cursussen

Wil je een cursus volgen binnen de Civiele Techniek? Dan ben je bij Civilion op de juiste plek. Of je nu een hbo starter bent of al ervaren, er is altijd een cursus die bij je past. Heb je vragen over de opleiding of een cursus? Neem dan contact met ons op.