‘Je moet er 100% voor gaan’

 Het team van Luc Bolink was in de hbo-eindopdracht verantwoordelijk voor de zijbrug met toerit. ‘Dit soort constructies met Peri-bekisting kom ik in de praktijk echt tegen en dan is het goed die eens zelf te bouwen. De onderlinge afstemming gaf een extra dimensie aan de opdracht, maar was best lastig. Het is gelukt: de brug sluit helemaal aan. In ons team zijn alle onderdelen helemaal goed gegaan, we liepen zelfs voor op de planning.’

Luc had al een mbo 4-diploma, werkte enkele jaren als uitvoerder in de wegenbouw en trad bij de start van de hbo-opleiding in dienst bij Van Hattum en Blankevoort. Dankzij de bemiddeling van Civilion. ‘Ik ben nu werkvoorbereider en wil uiteindelijk doorgroeien naar projectleider. Daarom ga ik door met de tweede fase om een volledig hbo-diploma te behalen. De combinatie van werken en leren is voor mij perfect, ik wil niet meer voltijd studeren. Het is hard werken om studie en werk te combineren, maar Civilion begeleidt ons goed. We krijgen snel antwoord op onze vragen en tijdens de lessen kun je extra hulp krijgen. Je moet er 100% voor gaan, maar ik leer veel. Studieopdrachten kan ik direct in de praktijk toepassen. Ik ben heel blij met deze opleiding.’