Cursus

Leermeester (na-) scholing


Startdatum nog te bepalen
Kosten: €600
leermeester-1
Civilion heeft speciaal voor werknemers in de civiele betonbouw een leermeestercursus en een nascholing ontwikkeld. Deze is dus toegespitst op deze branche.
Inleiding
Met het plaatsen van leerlingen straalt een bedrijf deskundigheid en vakbekwaamheid uit. Daarnaast werkt het bedrijf zo mee aan professionalisering van het vak. Als er leerlingen op een bouwplaats zijn, moet er in ieder geval een erkend leermeester aanwezig zijn, iemand die vanuit zijn eigen professie en passie een goede begeleiding kan geven.
Wat doet een leermeester
De leermeester is  degene die de leerlingen die een beroepsopleiding in de bouw en Infra volgen begeleidt. Verder houdt hij hun voortgang bij, voert hij functioneringsgesprekken en beoordeelt de leerling. Door middel van de cursus leermeester, worden de juiste skills geboden om de leermeester te certificeren.
Doel
Door middel van de leermeestercursus wordt de deelnemer zodanig geschoold, dat hij een leerling in de bouw en infra professioneel kan begeleiden en beoordelen.
Voor wie
Voorwaarde is dat de de deelnemer aan de cursus bij een erkend bedrijf werkt en zelf een diploma heeft voor het beroep waarin hij gaat begeleiden of  minimaal vijf jaar werkervaring heeft in dat beroep.
Resultaat
Aan het eind van de cursus ontvangt de  leermeester een certificaat waarop de opleiding vermeld staat waarin hij leerlingen kan begeleiden. Daarnaast krijgt de nieuwe leeermeester een persoonlijke leermeesterpas. Met deze pas kan hij zich legitimeren als gecertificeerd leermeester. Het certificaat en de pas zijn twee jaar geldig.  Daarna doorloopt de leermeester de 1-daagse nascholingscursus en kan de pas verlengd worden.

Duur

In samenwerking met Volandis heeft Civilion een leermeestercursus ontwikkeld, die toegespitst is op de civiele betonbouw. De volledige leermeestercursus duurt 3 dagen  , de nascholing 1 dag.
Aanmelden
U kunt uw aanmelding doen via het aanmeldingsformulier. Dit formulier kunt u uitprinten en ingevuld retourneren aan opleidingen@civilion.nl.  Wij plaatsen uw aanmelding op de wachtlijst. De cursussen vinden in het voor- en najaar plaats.