BETONTIMMERKRACHT MBO 2

“Net iets meer geven dan een ander!”
“Niet bang zijn om met je voeten in de bagger te staan!”
“Je handen uit de mouwen steken!”

Herken jij jezelf in deze eigenschappen? Dan is de uitdagende wereld van de Civiele Betonbouw op jouw lijf geschreven.

Van beginner tot professional
Bij Civilion Construct leer je het vak in de praktijk mét je eigen persoonlijke begeleider. Je vooropleiding is niet van belang. Je motivatie en werklust des te meer. Als jij kiest voor een leuke job aan de mooiste betonbouwprojecten, dan haalt Civilion Construct het beste in jou naar boven.

Opleiding MBO Niveau 2
Een opleiding bij Civilion Construct is werken en leren tegelijk. Civilion Construct zorgt voor een werkplek bij één van de deelnemende bedrijven in jouw woonomgeving. Daar krijg je een persoonlijke leermeester toegewezen die jou in de praktijk begeleidt.

Naast het werken bij een aannemingsbedrijf volg je ook theorie- en praktijklessen bij Civilion Construct. Je werkt vier á vijf weken en gaat dan één week naar het opleidingsinstituut in ‘s-Hertogenbosch waar je theorie- en praktijklessen volgt. Deze opleidingsweek bestaat uit 4 dagen en 3 nachten. Er is de mogelijkheid om kosteloos te overnachten in een hotel op loopafstand.

De opleiding van betontimmerkracht niveau 2 duurt twee jaar. Als je deze twee jaar met succes hebt afgerond ga je aan de slag bij het bedrijf waar je gedurende de opleiding al hebt gewerkt. Of misschien ga je wel aan onze vervolgstudie beginnen?

Wat bieden wij je?
Tijdens je opleiding krijg je als Betontimmermankracht niveau 2 een gepast salaris dat we met jou persoonlijk zullen bespreken. Reiskosten en reisuren worden vergoed volgens de bouw-cao. Daarnaast bieden wij je, na het succesvol afronden van deze opleiding, de kans om door te leren in onze niveau 3 opleiding.

BETONTIMMERKRACHT MBO 3

Ben je al een gediplomeerde Betontimmerkracht, maar heb je nog meer in je mars? Maak dan gebruik van je talent en volg de opleiding op niveau 3. Deze opleiding duurt 15 maanden en gaat naast vakkennis ook in op het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van samenwerken, leidinggeven en communiceren.

Naast het werken bij een aannemingsbedrijf volg je theorie- en praktijklessen bij Civilion Construct. Je werkt vier á vijf wekenen en gaat dan één week naar het opleidingsinstituut in Mierlo waar je de theorie- en praktijklessen volgt. Deze opleidingsweek bestaat uit 4 dagen en 3 nachten. Op het opleidingsinstituut zijn gratis overnachtingsmogelijkheden en ook het avondeten en ontbijt worden voor je geregeld. 

Wat bieden wij je?
Tijdens je opleiding krijg je als Betontimmermankracht niveau 3 een gepast salaris dat we met jou persoonlijk zullen bespreken. Reiskosten en reisuren worden vergoed volgens de bouw-cao.

HBO
In januari 2009 heeft de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) samen met Bouwend Nederland, vakgroep Civiele Betonbouw de nieuwe Associate Degree Opleiding Civiele Betonbouw ontwikkeld. De naam Associate Degree (afgekort AD) staat voor een nieuw type hoger onderwijs dat bedoeld is om hbo-opleidingen toegankelijker te maken voor MBO-ers.

Marktleider in bouwonderwijs
De opleiding wordt uitgevoerd door de Academie voor Bouw en Infra (ABI), dé partij voor hbo-opleidingen in de ontwerpende en uitvoerende Civiele Betonbouw. Naast technische kennis is er veel aandacht voor bestuurlijke affiniteit en managementvaardigheden. Dat betekent dat je zowel zelfstandig als in multidisciplinair teamverband leert samenwerken aan technisch complexe innovatieve bouwkunst.

Erkende titel
Associate Degree is een landelijk erkend hbo-deelprogramma van twee jaar. Als je de AD-opleiding met succes afrondt, krijg je een wettelijk erkend getuigschrift met de titel Associate Degree Built Environment (ADBE). Van daaruit is de stap naar ingenieur of projectmanager in twee jaar tijd te realiseren.

Theorie en praktijk
In de Associate Degree gaan werken en studeren hand in hand. Tijdens je opleiding ga je direct aan de slag bij één van onze deelnemende aannemers. Dit zijn alle aannemers in de Civiele Betonbouw die vallen onder Bouwend Nederland vakgroep Civiele Betonbouw.

Een werkplek van wereldformaat
Nederlandse bedrijven hebben in de civiele techniek als betonbouwer een wereldreputatie opgebouwd. In je opleiding zit alle bagage die je nodig hebt om elke uitdaging aan te gaan.